Vil du gerne ud at rejse..........

 Af Torben Jessen

©2013

- Og det er så - Jacob?
- Ja, Jacob Jensen.
- Goddag, jeg hedder Gabriel.
- Goddag Gabriel.
- Værsgo at sidde.
Stolen mærkes behagelig, selv om jeg er en kende nervøs. Ved ikke rigtigt, hvad der venter mig. Jeg sidder over for den høje skikkelse, der straks indgyder respekt ved sin stærke personlige udstråling. Hm.. Sikkert karismatisk ledertype.

Der er en anderledes her. Ikke skyggen af stress. Dog måske lige bortset fra de basunfanfarer, da jeg gik igennem den smalle port. Et klaver havde været mere min smag. Jeg tager mig tid til at studere omgivelserne. 
- Det er et dejligt sted, I har her. Jeg har læst en del om det, men havde ikke lige tænkt mig, det så sådan ud? Jeg kan se, det er holdt i lyse og venlige farver. Jeg interesserer mig meget for arkitektur, men det her overgår alle forventninger.
- Ja, vi er også meget glade for det. Men nyt er det jo ikke. 

- Hvor mange er I her? Følger jeg nysgerrigt op. Syntes jeg så kendte ansigter blandt dem, der på afstand følger med. Her har de åbne miljøer åbenbart været brugt i mange år.
- Åh, sådanne opgørelser har vi ikke rigtigt. Mange har meget alsidige opgaver, rejser en del ud. Vi er meget udfarende, og nogen kommer og går hele tiden. Egentligt sidder vi på hele markedet, men vi har en konkurrent, øh..tja... ja, egentligt er det vel ikke en konkurrent... hm hm....Vi nærmest supplerer hinanden, så personer, der er fejlplaceret, kan komme de rigtige steder hen.
- Det lyder meget interessant. Sker det tit?
- I øjeblikket er der lidt stille, men ind i mellem så popper der situationer op, men slet ikke som for 60-70 år siden. Da vi fik en op...
Gabriel holder en lille pause, og jeg kan høre at hans stemme bliver anstrengt. .....der havde et helt følge med af ballademagere. Det tog tid at få ryddet op, men det siges, det går dem vældig godt det andet sted. Nå, men det er dig, det handler om. Gabriels stemme var normal igen.
- Skal vi gå videre?
- Ja, gerne for min skyld. Det med at være udfarende kunne være meget spændende. Måske kan jeg få hjælp til at forbedre mine utilstrækkelige sprogkundskaber, der kun omfatter tysk, lidt engelsk, og så selvfølgelig dansk. 
Gabriel læner sig tilbage og studerer mig. En lille pause, hvor jeg tydeligt kan høre lyde, der synes at komme et sted under mig. Jeg ved godt, hvad det er, men jeg kan ikke gøre mere for Kirsten og de andre, og skubber tankerne fra mig. Nu er det fremtiden, det gælder.

- Kunne du tænke dig at rejse? kommer det fra Gabriel. Det er åbenbart ham, der sætter folk i gang.
- Uh ja, det ville være rigtigt fint. 
- Så siger vi det. Det er sådan, at alle nye får tildelt en coach i prøvetiden. Gabriel klapper i hænderne, og ud af ingenting træder endnu en høj, lys skikkelse frem medbringende lyse gevandter over armen. Mit arbejdstøj? 
Der er åbenbart ingen smalle steder her. Sagerne er bare i orden.
- Ja, det er så Sven. Det er ikke så længe siden, han har prøvet af være ny. Så han kender vores måde at gøre tingene på godt. Ikke sandt, Sven.
Sven nikker og smiler indforstået.
- Ja, faktisk fik vi ham fra konkurrenten, fortsætter Gabriel. Han passede vel bedre ind her. Der var for meget vind omkring ham til, at de kunne holde ud at have ham.
Arbejdstøj, coach.... Jeg skal virkelig tage mig sammen. Der skal ikke kunne sættes en finger på min loyalitet. Det andet sted kan umuligt være lige så godt som her.

Sven gør venligt tegn til, at jeg skal rejse mig. Han giver mig arbejdstøjet på, retter lidt hist og pist.
- Nej hvor fint. Det passer dig perfekt! 
Gabriel rejser sig og kommer over til os.
- Nu gør jeg lige noget ved dig, og det kan måske nok føles mærkeligt, men du kommer hurtigt over det, og bagefter kan du slet ikke undvære det.
Gabriel lægger hånden på min ryg, og jeg mærker, hvordan varmen når ind. Ligesom når Kirsten lavede healing på mig. Men nu sker der noget. Føles ikke ubehageligt, nærmere mærkeligt.
- Et sidste spørgsmål, Jacob, inden jeg glemmer det. Er du tilfreds med din indsats, der hvor du tidligere har været. 
- Ja, bestemt, svarer jeg, meget tilfreds. Jeg kan mærke glorien over mig. Er bestemt stolt af det, jeg kan. 
-Så nu er du færdig....Sven vil du tage over...Hav det godt Jacob. Glæder mig til at høre lidt fra dig efterhånden.

Sven skubber til mig og jeg falder.....og falder....
- Kom så Jacob. Du kan godt? 
Efter nogle forsøg virker det for mig. Sven peger smilende opad med sin hånd, men jeg ryster på hovedet.
- Der er lige noget, jeg skal ordne, og forsvinder et øjeblik.

Kirsten står udenfor. Solen skinner dejligt på denne lidt kølige novemberdag. 
- Rart lige at få lov at være sig selv, få de andre lidt på afstand.
Taknemmeligt sender hun en varm tanke til solen, og vender sig for at gå ind til de andre på kroen. Her er stemningen nu vendt og gæsterne er højrøstede. 
- Godt det ikke kun blev til kaffe, tænker hun, da et lille varmt vindpust mærkes på hendes højre kind, og som en refleks tager hun hånden op. 
- Mærkeligt, hvor kom det fra? Hun undrer sig.....smiler lidt stille for sig.....Så går hun ind.